Bombastic

Als Braihim vijftien jaar is, wordt hij gevraagd om te komen draaien in discotheek ’t Teejater in zijn woonplaats Naaldwijk. ‘Er waren in die tijd nog niet zoveel lokale dj’s actief. Ik had al een goede naam gekregen in de regio, omdat ik veel publiek wist aan te trekken. Dat ziet een horeca-exploitant graag.” Hij mag de vrijdagavond vaker gaan invullen bij ’t Teejater.

‘Toen werd het tijd om met een goede dj-naam te komen. Ik heb de mijne te danken aan mijn vader. Een van zijn favoriete nummers aller tijden was ‘Boombastic’ van de Jamaicaanse artiest Shaggy. Die titel was bij mij blijven hangen, en ik besloot dat ik voortaan DJ Bombastic zou zijn.” Onder deze naam en met zijn gevarieerde, eclectic draaistijl maakt hij volop indruk op de gasten en de uitbaters van ’t Teejater. Naast de draaibeurten in het weekend mag hij tijdens de Naaldwijkse feestweek draaien op het outdoor event van ’t Teejater, waar zo’n 1500 mensen op afkomen. Hier wordt hij gespot door de manager van Hollywood in Rotterdam, die hem vervolgens boekt om in deze club te komen draaien. Tijdens de feestweek van 2011 draait DJ Bombastic de sterren van de hemel op het Wilhelminaplein. ‘Dat betekende mijn doorbraak, want toen stroomden de boekingen uit heel het land en daarbuiten binnen.”

Op het hoogtepunt van zijn bekendheid tot dan toe besluit Braihim iets anders te gaan doen: hij gaat een restaurant runnen. Op veler verzoek gaat DJ Bombastic niet met pensioen, maar blijft hij hobbymatig draaien, al doet hij het qua boekingen wat rustiger aan. In 2015 komt het horeca-avontuur tot een einde en merkt DJ Bombastic, dat hij nog altijd een zeer trouwe fanbase heeft. ‘Ik ben met de mensen om me heen gaan nadenken over de toekomst van DJ Bombastic. Zo is de nieuwe 2.0 versie van Bombastic ontstaan. Mijn eigen stijl van kleden, mijn eigen muziekproducties die ik zelf inzing en help produceren, en mijn eigen muzikale evenement Senc Senc Senc dat volledig in het teken staat van urban & eclectic: alles komt nu bij elkaar.” Het eerste Senc Senc Senc-feest op eerste paasdag 2016 in Condor City in Den Haag was een groot succes en trok duizenden bezoekers.

De komende tijd heeft DJ Bombastic een aantal fantastisch-bombastische projecten op stapel staan. Er komen drie eigen muziekproducties van hem uit, de eerste ‘Senc Senc Senc: mixed by DJ Bombastic’ mixtape is nu te downloaden en vanavond staat hij op het podium van De Westland Kros. Samen met zijn eigen entourage, onder wie tourmanager Dave Laarman en creative musical director Younes Mohcin, is DJ Bombastic klaar voor een nieuwe fase – en daar wil hij jou graag van laten meegenieten.