Wie weet de charmes en vrolijke muziek van Nielson te weerstaan? Niemand toch? Op zaterdagavond 16 juni a.s. komt hij, evenals tijdens de editie van 2016, naar het Westland. Dan speelt hij niet alleen zijn hits, maar ongetwijfeld ook zijn nieuwe EP die 2 maart uit is gekomen: ‘Diamant’.

Nielson, beste singer-songwriter van Nederland

Wie wordt er niet vrolijk van Nielson? Zijn muziek is dansbaar en vrolijk. Sinds het programma ‘Beste Singer-Songwriter van Nederland’ staat Nielson als zanger op de kaart. Daarna verliep het in sneltreinvaart. Deze charismatische zanger is niet meer weg te denken van de Nederlandse poppodia.

Weinig artiesten hebben in zo’n kort tijdsbestek zo veel bereikt als Nielson. Met een debuutalbum dat op nummer 2 in de hitlijst binnenkwam, enorme hits, gouden én platina awards, optredens in poptempels zoals Tivoli en Paradiso en het voorprogramma verzorgen van Guus Meeuwis, kan men niet anders zeggen dat 2014 hét jaar van Nielson was.

Maar hoe begon dit succes? Al op jonge leeftijd kreeg de in Dordrecht geboren Nielson (Niels Littooij) een drumstel voor zijn verjaardag. Vanaf dat moment was hij gek van muziek. Het duurde dan ook niet lang voordat hij gitaar begon te spelen en ontdekte dat hij een geboren zangtalent was. Na de middelbare school studeerde hij aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Na zijn studie begon Nielson een passie te ontwikkelen voor het schrijven van Nederlandse popliedjes. Niet veel later deed Nielson mee aan het bekende programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ waardoor zijn nummers een nationaal podium kregen. De rest is geschiedenis.

Zijn singles Beauty & The Brains en Hoe, die allebei drie keer platina behaalden, en de platina samenwerking met Bløf op het nummer Mannenharten waren allen erg succesvol.

In 2014 ontving hij voor zijn zomerhit Sexy Als Ik Dans ook nog een platina award. De track scoorde internationaal ook hoge ogen met top 3 posities in Suriname, Curaçao en België. De plaat betekende zelfs de eerste officiële nummer 1 hit in België. Deze internationale doorbraak betekent dat Nielson naast zijn succes in Nederland nog heel wat territoria voor zich heeft om te veroveren met zijn muziek. 2015 begint met een nieuwe release van Nielson, die in twee delen wordt uitgebracht. De EP Met de tijd mee is een onderdeel van een tweeluik waarvan het eerste deel uitkwam in de nacht waarin van winter- naar zomertijd werd geschakeld. Deel twee kwam uit in de nacht van zomer- naar wintertijd.

Primeur: nieuwe EP ‘Diamant’

Op 2 maart komt zijn nieuwe EP ‘Diamant’ uit. Hopelijk weer een dijk van een hit. Hoe dan ook, op zaterdag 16 juni 2018 zal hij aanwezig zijn op de Westland Kros. Koop snel je kaarten, want op = op.
Wij gaan de komende weken de resterende artiesten van de line-up bekendmaken via onze website en social media. Houd deze dus goed in de gaten!

Kaartverkoop

De kaartverkoop is in volle gang en loopt gestaag. Voorkom teleurstelling en wees er dus snel bij.
Wees slim en koop een combi-kaart!!!! Vrijdag en zaterdag toegang en dubbele korting!!!!

Deel dit: